facebook-logo twitter-bird3 home

 

  • Slider1.jpg

brochure ouderenparticipatie bew

Publicaties vanuit het project Ouderenparticipatie

In het kader van drie door het Nationaal Programma Ouderen gesubsidieerde projecten zijn er de afgelopen jaren veel gesprekken gevoerd met ouderen, gemeenten en (zorg)professionals. Allen op enigerlei wijze betrokken bij wijk- en buurtgerichte projecten voor ouderen in een kwetsbare positie. Deze gesprekken resulteerden in de Handreiking ‘Ouderenparticipatie in wijk- en buurtgerichte projecten. Handreiking voor organisatoren en bestuurders van projecten voor ouderen in een kwetsbare positie’[i]. Aan de hand van de handreiking hebben we allerlei verbindingsbijeenkomsten samen met ouderen georganiseerd, waarin ook de verbinding met Positieve Gezondheid werd gemaakt. Deze bijzondere ervaringen hebben we opgetekend in het document ‘Betekenisvol Ouder worden’.

In deze bespiegeling, mede bedoeld om terug te blikken op de activiteiten die we ondernomen hebben in het kader van het stimuleren van ouderenparticipatie, nemen wij u ook mee in de (door)ontwikkeling van deze Verbindingsbijeenkomsten. Vervolgens gaan we in op het vervolgproject ‘Borging, bestendiging en voortbestaan van ouderenparticipatie’. We hebben het vervolg in 6 levensportretten (mini-documentaires) gegoten onder de naam ‘De binnenkant van het ouder worden’.

Alle levensportretten zijn te vinden op het You-tube kanaal van Zorgbelang Limburg:
https://www.youtube.com/playlist?list=PLUwC39deJ4kksgfvBkbhwcAvG6dfnogiu  en kort beschreven in het document ‘Betekenisvol Ouder worden’, een samenvatting van de 6 levensportretten en het artikel wat in het huis- aan –huis blad Burgerkracht heeft gestaan over ‘Betekenisvol Ouder worden’.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Zorgbelang Limburg via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.